Pozitívne myslenie a čokoláda

13. september: Medzinárodný deň čokolády aj pozitívneho myslenia. Náhoda alebo zámer? Veď čokoláda je nie len zdrojom energie, ale aj endorfínov, ktoré v nás vyvolávajú šťastie. A pozitívne myslenie a šťastie idú ruka v ruke. Oslávte tento deň. Doprajte si čokoládu bez výčitiek a buďte pozitívne naladení. Možno práve čokoláda vám v tomu pomôže.

Deň pozitívneho myslenia

Hlavným poslaním tohto dňa je zvýšiť povedomie o vplyve a sile pozitívneho myslenia a potreby optimizmu v živote. Ak budete myslieť pozitívne a prestanete vo všetkom hľadať chyby, aj váš život sa obráti k lepšiemu.

Ľudská povaha je od prírody nastavená na optimizmus. Negatívne udalosti sa postupom času dostávajú do úzadia a v pamäti nám ostávajú pozitívne skúsenosti a emócie. Žiaľ, v poslednom období sme naučení myslieť najmä negativisticky. Televíziou a internetom sa šíria správy o hrôzostrašných historkách a príbehoch, ktoré sa stali u nás alebo vo svete. Od nepamäti sa zlé správy šírili rýchlejšie ako dobré. Podelíte sa s priateľmi alebo rodinou skôr o zlú skúsenosť alebo dobrú?

Urobiť z pozitívneho myslenia každodennú rutinu nie je jednoduché. Našťastie, s trochou snahy a pevnej vôle, sa to môžete naučiť. Existuje nespočetne množstvo kníh a časopisov, v ktorých sa dozviete viac o pozitívnom myslení, jeho účinkoch a ako sa ho naučiť a čo vám v živote môže priniesť. My vám ukážem niekoľko jednoduchých rád, ktoré môžete hneď implementovať do svojho každodenného života. Predtým, ako začnete, popremýšľajte, či to skutočne vy sami chcete, či tomu veríte a či ste odhodlaní pre to aj niečo urobiť.

Prečo je pozitívne myslenie dôležité

1. Pozitívne myslenie začína vo Vašej hlave. Nikto nie je dokonalí a každý robí chyby. Aj vy. Zamyslite sa nad tým, ako o sebe hovoríte, uvažujete. Zraniť slovami môžete nie len druhého, ale aj sami seba.

2. Každé ráno máte na výber. Môžete začať deň negativisticky: nechce sa mi, neteším sa do práce alebo s úsmevom a očakávaním.

3. Bojujte proti negatívnym myšlienkam. Vždy, keď vás napadne niečo negatívne, zmeňte to na pozitívne v duchu motta: „Všetko zlé je na niečo dobré.“ Časom si na to myseľ navykne a pozitívne myslenie sa stane rutinou.

4. Berte chyby a omyly ako šance na zlepšenie a nepodliehajte negativizmu.

5. Nezatvárajte dvere príležitostiam, novým veciam a zážitkom len zo strachu z neúspechu.

6. Žite v prítomnosti. Tešte sa z toho, čo práve máte, netrápte sa minulosťou a neobávajte sa budúcnosti.

7. Vo svojom voľnom čase sa snažte realizovať najmä v tom, čo vás napĺňa a robí šťastnými.

8. Odmena je najlepšia motivácia. Ak budete mať pocit, že ste deň zvládli bez negatívnych myšlienok, odmeňte sa. Veď aj maličkosť poteší.

Sila pozitívneho myslenia síce nedokáže zázraky a ani nedokáže čarovne slniť Vaše sny a ciele, ale určite vám uľahčí cestu k ich dosiahnutiu.

Medzinárodný deň čokolády

1 človek zje priemerne 8 kg čokoládových výrobkov ročne.

Niet sa čomu čudovať. Veď čokoláda je okamžitým zdrojom energie pre telo aj dušu. Pre svoje upokojujúce účinky sa predávala len v lekárni. Až neskôr sa stala obľúbenou maškrtou a prejavom vzájomnej náklonnosti.

Čokoláda obsahuje celý rad antioxidantov, podporuje pozitívne myslenie, zlepšuje náladu a vyvoláva v nás príjemné pocity. Kúsok čokolády vám pomôže prekonať sychravé dni bez smútku či depresie. Čím viac kakaa čokoláda obsahuje, tým je účinnejšia. Práve kakao obsahuje tryptofan, ktorý zvyšuje hladinu serotonínu, hormónu šťastia a dobrej nálady.

Hlavnou nevýhodou čokolády je, že ak zahryznete do prvého kúska, je ťažké odolať ďalším. Pre tých, ktorí si strážia svoju líniu je určite podstatné zistenie, že 3 – 5 kociek tmavej čokolády denne vám nemôže ublížiť.

Horká tmavá čokoláda povzbudzuje prekrvenie mozgu, vďaka čomu sa dokážete lepšie sústrediť a plniť rôzne úlohy.

Doprajte si kúsok tmavej čokoládky, usmejte sa na priateľa, manžela či kolegu v práci a užite si krásny deň plní šťastia a optimizmu. Nezabúdajte na to, že každá prekážka v dosiahnutí cieľa vás posilni a naučí niečo nové.